Wat is ERP

Enterprise Resource Management

Zoals u waarschijnlijk al weet zijn de bedrijfsprocessen binnen de productiesector vaak complexer dan in andere industrieën. Veel bedrijven hebben behoefte aan hulp en kijken naar oplossingen die zo veel mogelijk zaken kunnen automatiseren: een Enterprise Resource Management (ERP) systeem is eigenlijk onmisbaar.

Een Enterprise Resource Planning (ERP) is een uitgebreid ICT-systeem dat bedrijven in de productiesector onder andere gebruiken om informatie over productie, projecten en service te beheren. Hoewel ERP vaak wordt gezien als één bedrijfssoftware, is het meer een overkoepelend systeem waar veel submodules invallen. Er zijn talloze modules die alleen gespecialiseerd zijn in het oplossen van een aspect van producenten. Een kleine greep staat hier onder:

  • Human Resources Management
  • Customer Relationship Management
  • Warehouse Management
  • Manufacturing resources planning
  • Productdatamanagement (PDM)
  • Supply Chain management
  • Inkoop
  • Distribution

Al deze modules vallen dus onder één centraal systeem met één centrale database. Dit heeft enorm veel voordelen en kan de communicatie door het bedrijf sterk verbeteren. U kunt zich waarschijnlijk wel bedenken dat salesinformatie belangrijk is voor de productieafdelingen en vice versa. De productieorders moeten immers worden aangepast en goed worden doorgegeven wanneer er een verkoop is gerealiseerd. Ook is informatie van partners uit de supply chain belangrijk zodat uw verkopers direct op de hoogte zijn wanneer een product moeilijk leverbaar is. Naast de sterk verbeterde samenwerking is het makkelijker om de data binnen uw organisatie correct, volledig en up to date te houden. Deze data stelt het management in staat om krachtige analyses uit te voeren die hen helpen bij het maken van strategische beslissingen.

Veel mensen vinden ERP een lastig onderwerp en dit is niet zonder reden. ERP systemen zijn zeer sectorspecifiek en het lukt alleen om waarde te creëren als het systeem goed aansluit bij uw bedrijfsvoering. Door de complexiteit van de bedrijfsprocessen binnen de productiebranche is juist hier moeilijk om te bedenken waar u op moet letten bij de keuze van een ERP systeem. Hoewel er behoorlijk wat informatie te vinden is over ERP, wordt er te weinig aandacht besteed aan de specifieke vraagstukken die leven bij producenten. Ook is veel informatie gekleurd omdat juist de leveranciers van ERP degene zijn die het meest actief zijn op het gebied van informatievoorziening. Wij proberen met deze website om de mysteries van ERP voor de productiesector te ontrafelen.

×

ERP informatiepakket aanvragen

Aanvragen