ERP en PDM

Wanneer uw bedrijf gebruik maakt van een Enterprise Resource Planning (ERP) systeem samen met een PDM, dan ligt er een uitdaging om veranderingen in productontwerp juist te volgen en op te slaan.

PDM zorgt er voor dat alle product gerelateerde documentatie zoals CAD tekeningen, handleidingen goed kan worden beheerd. ERP software hebben meestal een module waarin ontwerpers stuklijsten bouwen door middel van een “engineering workbench”. De meeste productiebedrijven hebben het PDM en ERP systeem geïntegreerd, maar er is vaak onduidelijkheid welke taken het ERP systeem heeft met betrekking tot product data en welke taken PDM.

Die vraag kan ook anders worden gesteld: wie werkt er nu met welk systeem? De verantwoordelijke voor productontwerp en ontwikkeling zullen vooral gebruiken maken van PDM. Productiemanagers die de bedrijfsprocessen in de gaten houden zullen daarentegen zorgen dat de stuklijsten correct en geüpdatet worden in het ERP systeem. Productiebedrijven worden steeds meer klant-georiënteerd waardoor customization een belangrijk onderdeel is geworden van productie. Het is dan ook erg belangrijk om goed om te gaan met klantendocumenten en revisies in de productontwerpen. Wanneer klanten aanpassingen wensen in productontwerp, dan dienen deze aanpassingen te worden doorgevoerd in het ERP systeem.

Veel ERP systeem hebben daarom een zogenaamde “bridge program” om de communicatie tussen de twee systemen te bevorderen. Waarom is dit belangrijk? Omdat ERP systemen veel dieper gaan dan PDM systemen qua ontwerp. Hoe producten moeten worden geassembleerd is prima aan te geven in PDM, maar het is veel moeilijker om de routing aan te passen.

×

ERP informatiepakket aanvragen

Aanvragen