Parallelle implementatie

Bij deze implementatie wordt er een systeem geïntroduceerd, maar tegelijkertijd blijft het oude systeem ook bestaan. Zo kan worden voorkomen dat door implementatiefouten het nieuwe systeem schade aan kan brengen aan het bedrijf terwijl op hetzelfde moment werknemers kunnen wennen aan een nieuwe manier van werken. Het is een kruising tussen de andere twee strategieën en wordt gezien als de minst riskante.

Verreweg de meest belangrijke reden dat slechts 10 procent van de organisaties kiezen voor deze strategie zijn de kosten. Niet alleen moeten er dubbele licentiekosten worden betaald voor de dure ERP systemen, maar beide systemen moet ook worden onderhouden. Dit betekent bijvoorbeeld dat alle data twee keer moet worden ingevoerd. Het is dus helemaal niet efficiënt.

Welke ERP Implementatie strategie moet u kiezen?

We hebben het gehad over drie verschillende strategieën: Big Bang, Gefaseerd of Parallel. In werkelijkheid zijn er erg veel combinaties tussen de twee te bedenken. Zo kan er voor afdelingen die cruciaal zijn voor het presteren van een productiebedrijf extra veiligheid worden ingebouwd met een parallelle implementatie terwijl de rest van het bedrijf in één keer over moet.

Het is niet eenvoudig om te bedenken welke strategie voor uw bedrijf heeft meeste geschikt is. Dit is ook waarom wij niet één “best practice” aanpak verkondigen: ieder productiebedrijf heeft zo zijn eigen afwegingen. Wanneer kosten zeer zwaar wegen en uw marges klein zijn dan is het misschien niet te doen om voor een parallelle implementatie te kiezen. Vaak zien we ook dat bedrijven graag willen innoveren en uit ongeduld kiezen voor een Big Bang implementatie. Verder op deze website vindt u user cases van Hershey's waarbij dit duidelijk een verkeerde keuze was. Ook presenteren wij een succesvolle user case van Leprino (een mozzarella producent) van deze plannen af was gestapt ten faveure van een gefaseerde implementatie.

×

ERP informatiepakket aanvragen

Aanvragen