User case: Leprino houdt haar enthousiasme in toom

We bespreken een zaak waar SAP trots op is. Leprino Foods, opgericht in 1950, is wereldwijd een grote speler in de productie van mozzarella. Gezien de grootte van de onderneming is Leprino een zeer zware inkoper van zuivel in Amerika. Wanneer een bedrijf zulke grote hoeveelheden afneemt, moet er heel erg goed worden nagedacht over hoe de supply chain wordt ingericht, hoe het warehouse functioneert en hoe producten worden ingekocht (procurement dus). Leprino wilde met de implementatie voor de bedrijfsprocessen moderniseren om de voorwaarden van sterke groei te creëren. Hoewel het oude systeem lang goed voldeed was de behoefte aan de ondersteuning van JIT een belangrijke overweging.

Leprino stapt af plan voor Big Bang roll-out

Na 25 jaar op hetzelfde systeem te hebben gewerkt was er door de hele organisatie heen een enorm enthousiasme om het nieuwe systeem te implementeren. In de user case van Hershey’s zagen wij al dat een te abrupte en snelle implementatie kan leiden tot grote problemen.

Gelukkig zag Leprino snel in dat een “big bang” aanpak niet de ideale implementatiestrategie was. Er zouden maar liefst negen verschillende fabrieken gaan werken met het nieuwe systeem. Dit zorgde dat een te abrupte implementatie organisatorisch nauwelijks te managen was. Nog belangrijker, er was een sterk besef dat eerst een goed fundament moest worden gelegd zodat er later kon worden geschaald met verschillende modules.

Nadat Leprino had gekozen voor een gefaseerde en ook een “gelaagde” aanpak, werd er goed nagedacht over hoe de business units zelf op de implementatie zouden reageren. In de eerste instantie zouden alle betrokkenen direct intensief aan de slag moeten gaan met het nieuwe ERP systeem de migratie zo snel mogelijk te realiseren.

Het management ving echter signalen op binnen de organisatie dat veel medewerkers hier moeite mee hadden. Door meer respect te hebben voor de wensen van de business units zelf werd het draagvlak voor het nieuwe systeem enorm verhoogd. Iedereen in de organisatie zag de voordelen van de nieuwe manier van werken en investeerde met liefde tijd en energie om zich hier in te verdiepen.

×

ERP informatiepakket aanvragen

Aanvragen