ERP software voor de kleinere productiebedrijven

ERP wordt vaak ten onrechte gezien als een systeem wat alleen maar voor zeer complexe en grote organisaties mogelijk is. Het is zeker waar dat ERP systemen zeer complex en ook duur kunnen worden, maar dit hoeft niet per se het geval te zijn wanneer u een kleinere onderneming runt.

Het klopt dat de meeste ERP systeem niet zijn ontworpen voor de echte kleine gebruikers. Een gemiddeld ERP systeem zal dan al snel te groot zijn voor een bedrijf dat is op zoek is naar een systeem voor 1-15 gebruikers. De ERP markt is echter enorm volwassen geworden zodat de laatste tijd er ook systemen zijn gemaakt die juist gespecialiseerd zijn in kleingebruikers en MKB.

Niet ideaal is vaak goed genoeg

In de meeste gevallen is het zo dat naarmate u meer functionaliteiten van een ERP systeem verlangt, u ook meer moet betalen. Het probleem is echter dat veel bedrijven niet erg goed weten welke functionaliteiten belangrijk zijn in een ERP systeem. Het feit blijft echter dat de processen in de productiesector zeer complex zijn. De inzet van arbeid, overige productiemiddelen en de inkoop van de juiste materialen etc. zijn allemaal zaken die de bedrijfsprocessen in deze sector complexer maken dan bijvoorbeeld bij distributie en dienstverlening. Ieder aspect van deze complexiteit die met effectief gebruik van software ondersteunt kan worden zorgt dus voor een verbetering van prestaties. Raak dus niet ontmoedigd als u niet meteen een systeem vindt die al uw problemen kan oplossen.

×

ERP informatiepakket aanvragen

Aanvragen