Downtime voorkomen

Met ERP uw SCM verbeteren

Het is de nachtmerrie van ieder productiebedrijf: downtime. Er zijn veel verschillende redenen waarom downtine voor kan komen binnen de productiesector, maar vaak genoeg komt het door problemen met partners in de supply chain. Zwakke schakels in de supply chain kunnen daarom ernstige schade berokkenen aan het bedrijf. Soms zijn er onvoorziene externe omstandigheden die moeilijk kunnen worden voorkomen (zoals extreme weersomstandigheden of ander force majeur) maar meestal ligt het gewoon aan gebrekkige communicatie tussen te partners.

Met de keuze voor een ERP systeem kan het Supply Chain Management (SCM) sterk worden verbeterd. Doordat bedrijven meer grip krijgen op SCM kan het risico op downtime worden geminimaliseerd.

Hoe ondersteunt het ERP het SCM?

Met een ERP systeem staat de verkoopafdeling direct in contact met de afdelingen productie en inkoop. Wanneer verkopers een grote order signaleren dan kan deze informatie direct worden doorgespeeld zodat er genoeg materialen voor productie worden ingekocht.

Daarnaast kan de ERP oplossing helpen om data over uw leveranciers beter te beheren. Het geeft een goed overzicht welke materialen door welke leverancier geleverd moeten worden. Het is dan direct inzichtelijk wanneer en hoe vaak er fouten worden gemaakt in de levering. Met deze informatie kunnen leverancier die zwakker presteren worden aangesproken, of nog beter: er kan een back-up leverancier worden gevonden voor deze materialen. Wanneer u snel kan schakelen tussen leveranciers is down-time veel minder waarschijnlijk.

×

ERP informatiepakket aanvragen

Aanvragen