3 ERP Implementatie strategieën

Het selecteren van het juiste ERP systeem is cruciaal. Minstens even belangrijk is echter de manier waarop een ERP binnen een organisatie wordt geïmplementeerd. Zorg dat u hier goed over nadenkt en al rekening mee houdt wanneer u gesprekken gaat voeren met potentiele leveranciers van software.

In plaats van u te adviseren over “best practices” zullen wij een overzicht geven van drie ERP implementatie strategieën:

Big Bang strategie

Zoals de naam al doet vermoeden is dit de “meest heftige” vorm van ERP implementatie. Nadat het ERP systeem klaar is gezet wordt er een “live date” gepland. Alle gebruikers gaan op deze datum in één keer over op het nieuwe systeem. Dit is een populaire implementatiestrategie; iets minder dan de helft van de bedrijven kiezen voor deze aanpak.

Lees meer

Gefaseerde implementatie

Ook dit is een zeer geliefde manier van ERP implementatie, meer dan een derde van de bedrijven kiezen voor deze strategie. Medewerkers beginnen stapsgewijs het nieuwe systeem te gebruiken.

Lees meer

Parallelle adaptatie

Dit is een strategie waarbij het oude (vertrouwde) IT systeem wordt gebruikt, naast het nieuwe systeem. Dit zorgt er voor dat gebruikers de tijd nemen om aan het nieuwe systeem te wennen, terwijl zij het oude systeem tijdelijk blijven gebruiken. Hoewel dit wellicht als een logische optie klinkt, is slechts 10 procent van de bedrijven hier in geïnteresseerd.

Lees meer

Ieder strategie heeft zo zijn voor en nadelen. In een aantal artikelen zullen wij deze drie methodes apart bespreken.

×

ERP informatiepakket aanvragen

Aanvragen